Следвайте Гласове в Телеграм и ИнстаграмНе е нормално някой с осъдителна присъда, който

...
Следвайте Гласове в Телеграм и ИнстаграмНе е нормално някой с осъдителна присъда, който
Коментари Харесай

Румен Петков: Николай Марков от Величие има осъдителна присъда и се е крил от правосъдието. Няма място в парламента

Следвайте " Гласове " в Телеграм и Инстаграм

„ Не е обикновено някой с неоправдателна присъда, който се е крил от правораздаването, да бъде импортиран в Народното събрание и през днешния ден той да е нравственият стожер на обществото. Този човек е наказан, има изпълнителен лист да заплати избрана сума на някого, а българските държавни институции не могат да го намерят 10 години “. Това разяснява пред публицисти водачът на АБВ Румен Петков във връзка миналите избори и екзотичния избор на над 90 000 души, припознали " Величие " на Николай Марков за своята партия.

Новата групировка ще бъде част от Народното събрание, а резултатът на изборите изненада даже най-опитните социолози и политически анализатори. 

Румен Петков обаче напомни, че Марков неслучайно е бил уволнен от структурите на НСО по времето на Георги Първанов преди 17 години.

От " Левицата " разясниха и резултатите от изборите: 

35 години след началото на прехода в България, налице са още веднъж порочни обществено-политически трендове, които имахме увереността, че са останали в предишното. Това разяснява пред медиите в Сливен Пеньо Пенев, лидер на листата на „ ЛЕВИЦАТА! “ там за парламентарния избор на 9 юни, в късия си разбор на отминалата политическа акция. Като фасон за печелене на гласоподаватели от страна на редица политически обединения, той означи корпоративния избор, покупко-продажбата на гласове и не на последно място – потребление на напън и закани. По наблюдения на Пенев, търговията с гласове и на последните избори е намерила плодородна почва измежду малцинствените цивилен групи и тези с по-нисък или отсъстващ учебен ценз. Той регистрира отсъствието от акцията на ясни политики и послания, както и политически диспути всъщност. Според него извънредно ниската изборна интензивност се дължи също и на страха на хората да декларират мнение, заради разнообразни зависимости - от локална власт, работодатели и т. н.

Лидерът на АБВ (като част от „ ЛЕВИЦАТА! “) Румен Петков е безапелационен, че основната причина за извънредно ниската изборна интензивност от 34% на 9 юни е че част от обществено ангажираните гласоподаватели не са дали своят вот тъкмо заради обстоятелството, че няма мощна и консолидирана лява политическа групировка. Той сподели, че коалиция „ ЛЕВИЦАТА! “ е подготвена да взе участие в разговор за консолидиране на левите политически обединения и крачки за това към този момент се вършат. Сега, повече от всеки път, осъзнатата нужда от партньорство и консолидация има късмет да даде резултат, сподели той и добави, че с цел да има смисъл, това би трябвало да се случва на ясна кардинална политическа основа, а не въз основата на математически сметки. За задачата нужен деен разговор, а не просто отправяне на предложения, сподели още Петков.

„ В основата на лявата обществено ангажирана политика би трябвало да е мирът, а ние в Европа в продължение на години към този момент приказваме за война, за въоръжаване, за решение на проблемите на бойното поле. Мирът, както и консолидацията на левицата, също няма опция. И ще би трябвало да си приказваме. Иначе ставаме съучастници в месомелачката, в която всеки ден гинат хиляди хора. Войната не е единствено в Украйна, а и в Ивицата Газа “, уточни Петков.

На журналистически въпрос в подтекста на процесите в Българска социалистическа партия - дали такава консолидация е допустимо да се случи още при краткотрайния ръководител на Столетницата Атанас Зафиров, той отговори позитивно.

„ Аз си мисля, че в случай че решителна стъпка в посока консолидация бъде направена в този момент, тя може да има необратим темперамент, няма да може да бъде спряна, тъй като това е развой, който левите хора чакат “.

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР